Game of thrones

Game of thrones – vad händer nu när böckerna tagit slut?

Även om serien Game of Thrones de senaste åren gått ifrån George R.R Martins böcker mer och mer så har manusförfattarna ändå alltid haft något att falla tillbaka på. Den nya säsongen som är den sjätte i ordningen har premiär i april och många är förväntansfulla över vad som komma skall. Vi har pratat med Emil som driver Game of Thrones Sverige om vad som gäller inför  den nya säsongen av en av världens största tv-serier genom tiderna.

Den sjätte säsongen av Games är den minst förutsägbara hittills. Frågorna är betydligt fler än svaren. Vad kommer hända med Jon Snow? Det har teasats lite för mycket för att det ska vara så enkelt som att han är död. Han kommer tillbaka på något sätt, i någon form – det är jag övertygad om. Sedan blev det ju lite av en cliffhanger mellan Stannis och Brienne, men där tror jag nog dock att Stannis fick sätta livet till.

Tittar man på avsnittslistan inför den nya säsongen så går det att utläsa ett och annat. Bland annat märks det att det kommer fokuseras en hel del på Greyjoy. Första avsnittet heter Kungsting, vilket är en del av böckerna som ännu inte behandlats. Det ska bli spännande att se hur dom flätar in den berättelsen i den helheten som de redan skapat.

Frågan är hur mycket seriens skapare har haft tillgång till den kommande och hittills osläppta boken Winds of Winter. Kommer den sjätte säsongen följa boken eller har vi kommit till ett vägsjäl där serien och böckerna nu tar ett sista farväl av varandra? Ja det får nog framtiden utvisa.

Ja vi får tacka Emil för detta. Det är verkligen med stor förväntan som vi kommer ta emot den nya säsongen av Game of Thrones när den har premiär i april. Det börjar verkligen närma sig nu. Vad tror ni om den nya säsongen? Håller ni med om ovanstående utläggning? Kommer Jon Snow tillbaka?

På återseende.

Posted in TV-serier.