Hockeyspel

En kväll med hockeyspel

Igår samlades vi hela gänget för den klassiska turnéringen i bordshockey. Alla hade tagit med sina hockeyspel och vi hade ställt upp dem i vardagsrummet. Varje år arrangerar fjolårets vinnare en hockeyspelsturnering. Vi är tio stycken som spelar och tar några öl och så vidare. Det kändes redan under tidiga kvällen att årets turnering skulle bli något alldeles extra. Förra årets vinnare Klabbe ville givetvis försvara titeln.

Vi hade total fyra hockeyspel från Stiga. Det är väl i princip bara Stiga som gör hockeyspel idag? Jag har i alla fall aldrig sett något annat varumärke i modern tid. Tre stycken av spelen var av den modell som heter Play-off. Det är ju det vanligaste spelet. Vitt plastigt hockeyspel där Sverige möter Finland. Det är ett bra spel som funkar i alla lägen.

Nytt för i år i vår turnering var att finalen spelades på ett sprillans nytt hockeyspel. Jag hade aldrig sett den här modellen tidigare, det var alltså en uppdaterad version av hockeyspelen. Det var av högre kvalitet, det var bekvämare att spela på och framför allt så gick allting mycket fortare. Spelet hette Stiga High Speed och var helt grymt! Jag är väldigt imponerad. Nästa år kanske alla spelen i turneringen är av den här uppgraderade modellen. Jag hoppas det åtminstone.

Vem som vann? Givetvis tog Klabbe hem turneringen för tredje året i rad. Men nästa år känner jag att jag har något bra på gång.

Posted in Spel.