Taylor Swift

Filmstjärnor skapar efterfrågan på klänningsmode

Vem har inte följt Oscarsgalan och inspirerats av mäktiga klänningar, oväntade hattar och vågade kreationer. Kändisarna har minst sagt råd att sy upp en helt unik klänning enbart för detta tillfälle. De är unika – och har unik klädsel. De plagg de har på sig går inte att köpa i handeln, och kommer inte ut dit heller.

Men efterfrågan finns. Det har flera företag uppfattat som nu börjat kopiera de unika klänningarna som kändisarna bär. Därmed kan man klä sig i klänningar till studenten som liknar de som bara några månader sedan visades upp på stora galor.

Anställda personer sitter och specialstuderar bilder och filmer från olika galor för att därigenom kunna återskapa dressar, cocktailklänningar och andra klänningar. Det kan knappast bli exakt efter ursprunget men likheten blir väldigt stor.

Eftersom kändisen hade en klänning som var figursydd är det inte sällan som även dessa plagg säljs figursydda. Därmed får man även ange mått när klänningen beställs.

En av de större företag som tillverkar dessa klänningar säljer bland annat:

Hilary Dress inspirerad av Taylor Swift

Taylor Swift är inte bara känd från vitaduken. Hon är både låtskrivare, sångare och arbetar med skådespeleri. Hon började med sin karriär när hon var tonåring och slog igenom 2006 med låten TimMcGraw. En låt som bäst låg sexa på Billboard-Countrylista. Just country har varit hennes signum även om hon även glidit över till andra stilar ibland.

År 2008 vann hon Top New Female Vocalist, 2009 fick hon ”Album of the Year” och sedan dess har hon vunnit en rad priser. Därmed har hon varit på ett flertal galor och de klänningar som sys upp efter hennes mode har delvis olika stil. Precis som hon själv haft genom sin karriär.

Klänning inspirerad av Selena Gomez

År 1992 föddes Selena Gomez som påbörjade sin skådespelarkarriär redan vid 7 års ålder. Då spelade hon en mindre roll i Barney & Friends. Men det var år 2004 som hon på riktigt slog igenom. Då upptäckte Disney henne när de hade en stor talangtävling som sträckte sig över stora delar av USA.

Därefter fick hon ett flertal roller. År 2010 var hon med i sin första långfilm, Ramona & Beezus och hade även då ett band som sålde riktigt bra med skivor. Två år senare bestämde hon sig för att lägga musiken åt sidan och helt satsa på film.

Posted in Film.