tidningar

Vilken tidning passar dig? (Mode)

Utbudet av modemagasin i Sverige är minst sagt stort. Här finns ett magasin för varje smak. Oavsett om man är ute efter modetips, rengöringstips eller längre reportage från människor som anses klä sig moderiktigt. Trots att det finns mängder av gratis hemsidor att besöka som presenterar allt från modetips för bröllop till vilken damskinnjacka som är inne så lever magasinen vidare. Inte minst på grund av mycket hög kvalité på innehållet.

Här följer ett axplock:

Café – Är enligt dem själva den ”ledande mode- och livsstilsmagasinet för män”.  Det är inte helt oväntat heller då de flesta magasin vänder sig mot kvinnor. Café har funnits i flera år och skriver om modenyheter, stylingtips och dokumentära reportage. Det startade 1990 och ges ut tio gånger per år.

Elle – Elle är världens största modemagasin och ges ut i ett stort antal länder, även om innehållet skiljer sig något mellan de olika länderna. Här är det just mode som ligger i fokus men de har även bra reportage om resor, skönhet m.m. Ett brett modemagasin som lyckats hitta en stor publik. Magasinet gavs ut i Sverige för första gången 1988.

StyleBy – StyleBy grundades av Elin Kling år 2011 och etablerade sig snabbt som en populär modetidning. Det är en ”modebibel” som vänder sig till den ”stilsäkra kvinnan”. Sedan starten har magasinet vunnit åtta olika priser. Man har även byggt ut konceptet vilket gör att det är betydligt mer än ett magasin som erbjuds. Här finns en plattform med allt från skönhetspoddar till inspirationskvällar.

Mode & Skönhet – Ett av de många magasin som fokuserar på mode och skönhet för kvinnor. Detta är däremot ett av de nyare magasinen då det lanserades 2017 i ett samarbete med Aftonbladet. Man kan därmed se magasinet som en fortsättnining på den del av kvällstidningen som går under just namnet ”Mode & Skönhet”.

Fler tidningar kan ses på Tidningskungen.se 

Posted in Tidningar.