tidning

Gratismagasin – För den modemedvetna

I ett tidigare inlägg har vi lyft upp ett par av de största modemagasinen i Sverige. Tjocka magasin som man kan njuta av i flera timmar. Men de kostar en del. Vad är då gratisalternativen? Finns det alternativ som ger lika bra modetips men som är gratis. Ja delvis.

MetroMode – Metro var Sveriges första dagstidning helt utan kostnad. De finns även på webben där det finns en rad modetips. Framförallt är det artiklar som ”5 stilfulla läderplagg för dig som ofta bär kostym” och ”12 snygga skor som lyfter din stil”.  Överlag ganska korta artiklar i punktform och många bilder. Lättläst, lättsmält och lättillgängligt.

Nischade E-butiker: Den som vill ha modetips kring exempelvis slipsar kan med fördel besöka E-butiker som specialiserat sig på detta plagg. Det är inte alla som har modetips men det ökar allt mer efter att E-butikerna ser att detta efterfrågas av besökarna. Att hitta en artikel om att rengöra mockaskor på en sida om rengöringsprodukter för mockamaterial är lätt osv.

Chic – Chic är ett modemagasin online med mängder av artiklar, reportage, intervjuer och tips. Mode är vad som dominerar men magasinet kryddas även med artiklar som ”Roliga saker att göra på möhippan” samt en hel del skönhetstips.  Det som är en fördel med Chic är att en rad bloggar är knutna till sidan. Där blir texten, av självklara skäl, betydligt mer personlig och man kan lätt följa de bloggare som har samma stil som man själv gillar. Bland annat kan man följa Ellen Claesson, Hanna MW och Caroline Sandström.

Orientpalms.com – En internationell webbportal med text på svenska. Det som utmärker denna portal är att de satsar hårt på video. När andra butiker väljer att visa badkläder på bilder från höger och vänster så väljer detta magasin att visa upp en video på människor från stranden som har dessa plagg. Överlag skapar det en helt annan känsla. Framförallt får man se plaggen ”in real” och i sammanhang som passar ihop.

Personliga bloggar – Glöm inte att söka runt på personliga bloggar. Det finns många där ute i cyberrymden som är otroligt duktiga på mode och på att blogga – men som få upptäckt ännu.

Posted in Tidningar.